12 afleveringen 'Er kan zoveel meer' naar Omroep Gelderland

12 afleveringen ‘Er kan zoveel meer’ naar Omroep Gelderland

Fides Videoproducties luidt 2016 in met een vervolg op de succesvolle tv-productie ‘Er kan zoveel meer’, in samenwerking met ‘De Zonnebloem’ In opdracht van Omroep Gelderland produceert Fides Videoproducties twaalf nieuwe afleveringen van 32 minuten.

Zondag 10 april start bij Omroep Gelderland de twaalfdelige tv-serie ‘Er kan zoveel meer’. Een opmerkelijk televisieprogramma waarin Angelique Krüger op zoek gaat naar de ‘mens’ achter de vrijwilliger, en… 12 bekende Gelderlanders uitdaagt voor een bijzonder en uniek experiment. Dagelijks zetten duizenden vrijwilligers zich belangeloos in voor een ‘betere’ maatschappij. Wat is hun drijfveer en motivatie? Is vrijwilligerswerk alleen voor mensen die niet werken? Of valt het prima te combineren naast een baan en een gezin. Je vrijwillig inzetten voor een ander, daar wil je toch ook iets voor terug? In ‘Er kan zoveel meer’ gaan we op zoek naar de antwoorden.

Het belang van het werk van vrijwilligers is natuurlijk het sterkst voelbaar bij mensen die hier gebruik van maken of hier zelfs afhankelijk van zijn.  Wat als wij die rollen nu eens omdraaien en 12 bekende Gelderlanders uitdagen om die afhankelijkheid zelf aan den lijve te ervaren? Om hen zover te krijgen worden zij met een ‘klein leugentje’ naar een locatie verzocht. De bekende Gelderlander denkt dat hij/zij mee een dag als vrijwilliger mee gaat met een uitje van De Zonnebloem. Angelique Krüger zal hen vervolgens overvallen met de bijzondere uitdaging om voor 1 dag in de huid te kruipen van iemand met een Fysieke beperking.Om die beleving zo realistisch mogelijk te maken, worden zij voorzien van een ‘beperkingspak’ dat de mobiliteit, gehoor en/of zichtvermogen zal verminderen, en plaatsen wij hen de hele dag in een rolstoel! Eenmaal voorzien van deze handicaps nemen zij deel aan een dagactiviteit die vanuit Nationale Vereniging De Zonnebloem zal worden geïnitieerd en zullen zij onder persoonlijke begeleiding van een vrijwilliger en een deelnemer met een vergelijkbare fysieke beperking, deze dag beleven.

Het beperkingspak GERT (GERontologische Testkleding) is een perfect hulpmiddel dat gebruikt wordt in scholing van medewerkers in vele ziekenhuizen en andere zorginstellingen. De drager van het pak beleeft zelf de gevolgen van een scala aan beperkingen. GERT bestaat uit een zwaartevest, enkel- en polsgewichten, elleboog- en kniewraps, handschoenen, overschoenen, een nekband, een overbril, een brillenset voor simulatie van de meest voorkomende visusbeperkingen, een tremorsimulator en oordopjes.

Naast de Zonnebloem vrijwilligers die de dagactiviteit begeleiden en hun verhaal doen gaan we ook op bezoek bij een andere vrijwilliger in het leven van de deelnemer. Denk hierbij aan een mantelzorger, buurvrouw of iemand die een avondje uit begeleidt. Hoe en waarom zijn zij vrijwilligerswerk gaan doen en valt dit goed te combineren binnen hun dagelijks leven? ‘Er kan zoveel meer’ naar een idee en productie van Fides Videoproducties.

Bekijk hier aflevering 1 van 'Er kan zoveel meer' op Omroep Gelderland

TOP
This website uses cookies. By using and further navigating this website you accept our privacy policy and terms and conditions . Detailed information about the use of cookies on this website is available by clicking on cookie settings .
×